top of page
Ara

Kına Demirel ile Profesyonel Gelişim ve Sadakat

Out Of The Box Talks serimizin 15. bölümünde, konuğumuz geçtiğimiz hafta 2021 Yılı Fark Yaratan Kadınlar ödülünü alan, Mimeda Yönetici Direktörü Kına DEMİREL'di. Kendinizle birlikte çalıştığınız şirketin gelişimine, büyümesine tanık olmanın, yirmi yıla yakın aynı şirkette mutlu çalışmanın hikayesini bizlerle paylaştı.



Kına Demirel; Uzun zaman aynı yerde kalmak ve konfor alanının dışına çıkmamak, kişisel marka ve kurum markasının dengesini sağlamak, pandemide parakende sektörürün geçirdiği değişim, nörobilimin pazarlamada kullanılması, gibi bir çok konu hakkında bilgilerini bizimle paylaştı. Yayınla birlikte, size kısa kısa notlarımızı paylaşıyoruz.




Çok uzun süredir aynı yerde kalmak, konfor alanının dışına çıkmamak mantıklı mı?

Aynı sektörde farklı pozisyonlarda çalıştığım için ortamım hep güncel ve adrenalini yüksek oluyor. Hep projeler yapıyordum ve bu projeler sayesinde tek departmana bağlı kalmayıp departmanlarımı değiştirebiliyordum. Ayrıca bildiğim insanlarla çalışmak pandemi zamanında direkt işimize odaklanmamızı sağladı.


Pandemi zamanında pazarlamada da teknoloji çok hızlı ilerledi. Bu dönemde kendimizi nasıl geliştireceğiz, rakiplerimizden nasıl farklı kalacağız?

Pandemi süreci olayları sadece hızlandırdı. 3-4 yıl içinde yapmayı planladığımız yenilikleri 3-4 ayda yapmış olduk.


Biz her zaman müşterimizi dinleriz ve düşünürüz. Önem verdiğimiz üç ana başlık vardı. Bunlar;

-Ailenin Bütçesi

-Ailenin Sağlığı

ve Zaman.



Her zaman bunların araştırmasını yapardık.


Sonuçta veri dedikoduyu ortadan kaldırıyor.

Merakını taze tutup, doğru insanlarla konuşup, doğru kaynaklara başvurunca da yetkinlikler gelişiyor.


Son yıllarda kişisel marka kurulmasının öneminin farkına varıldı, Kurumlarda bu dengeyi nasıl kurmalıyız? Profesyonellere neler önerirsiniz?

En önemli etmenlerden biri kendini anlatabilmek. İlk çalışmaya başladığımda üstlerim kendimi ve derdimi rahat ifade edebildiğimi gördüler bu sayede şirket içinde konuşmaya başladım. Şirket içindeki bilinirliğim arttı. Tabi ki her konuda konuşmuyordum. Sadece kendi alanımla ilgili konularda konuşuyordum. Ama şirket içindeki farklı grupları da tanımaya çalışıyordum.


Kişisel markamın yanında kurumumu her zaman temsil etmeye çalışıyordum.Bir markayı tüketen ve çalışandan daha iyi anlatabilecek yok.


23 yıl içinde en başarılı hissettiğiniz pozisyon?

Hepsinde müthiş ekiplerle müthiş işler yaptım. Ama aklımda en çok kalan 8 yıl önce Migros sloganını değiştirirken Nörobilimi kullanmamızdı.


Pazarlamada Nörobilim

Ekip içinde birden fazla slogan arasında kaldığımız zaman tüketicilerimizin bir kısmına beyin dalgalarını ölçebildiğimiz aletlerle birlikteyken sloganımızı ve reklam filmimizi izlettik. Reklam filmimizde hangi karede dikkatleri dağılmış, hangi slogan daha çok dikkatini çekmiş gibi verileri elde edip revizelerimizi yaptıktan sonra lansmanımızı yaptık.


Müşteri sadakatini sağlamak için yapılması gereken 3 kritik şey:

Karşımızdaki kişiyi iyi bir dinleyici olup dinlemek,
Deneyimi çok iyi tasarlamak,
Etkileşimin sürekli devam etmesini sağlamak.

Sanat dünyasındaki gelişimeler ile çok ilgilisiniz. Sanat sizin için ne ifade ediyor?

Gençliğimde bir çok sanat dalı ile ilgilenmiştim, ilgilenmediğim tek sanat resimdi.

Üniversiteye geçtiğim zaman arkadaşımın bir sergiye götürmesi ile birlikte sürreal sanat ile tanıştım bu şekilde sanat tarihi okumaya karar verdim.


Sanatın beni yoğun iş hayatımda sakinleştirmesini ve yaratıcılığımı geliştirmesini seviyorum. Görsel sanatların beyini geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey sonuçta.


Networking, ağ geliştirme konusu, kariyerinde ilerlemek, değişiklik yapmak isteyenler için çok önemli. Siz neler söylersiniz bu konuda?

Networkün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece “senin bir işe girmeni sağlayacak insanlarla” değil farklı yetenekleri öğrendiğin, yeni ekosistemlere dahil olmak demektir. Günümüz koşullarında da olabildiğince çok insanı bir araya getirebilen insan öne çıkacaktır.

Ben genellikle kadın network ekiplerini takip ediyorum. Arya Kadın Yatırım Platformu'nu seçmemdeki temel amacımda kadın eliyle dünyayı değiştirmeye katkı sağlamak istedim.


Sohbetin tamamını aşağıdaki video linkinden izleyebilirsiniz.

***


Şimdi Senin Zamanın Podcastini Apple Podcast te, Spotify da ve Google Podcast'te dinleyebilirsiniz.


Arzu Tekir'in Şimdi Senin Zamanın | Kariyerini Dönüştürmek İsteyenlere Öğrenilmiş Dersler Kitabı'nın içeriğini incelemek ve satın almak için tıklayın. Yurtdışında yaşayan okuyucular, bu kitabı ve sevdiğiniz diğer kitapları Kitap Yurdu'ndan çok uygun bir posta ücreti ile satın alabileceğinizi biliyor muydunuz?


Kariyer Dönüşüm AkademisiInstagram veLinkedin sayfalarını, Arzu Tekir - Out of the Box TalksYouTubeprogramlarını takip etmeyi ve bir de beğendiğiniz içerikleri ve programları paylaşmayı unutmayın.

💥💥💥💥

eMail listemize kaydolun. Kariyerini dönüştürmek isteyenlere notlar, ipuçları içeren emailler, Out of The Box Talks program ve eğitim duyurularını düzenli olarak size de iletelim. 👇

bottom of page