top of page
_MG_9285.CR2

Klinik Psikolog Dr. Petek Batum Akgün ile Atölye Çalışması

“Kendimi Başarısız Hissediyorum”

 Nedir Bu Imposter Sendromu?

İş hayatında herkes zaman zaman kendini başarısız ve yetersiz hissedebilir. Ancak bu his sürekli olarak varsa kişinin hayatında somut olarak olumsuz etkiler gözlenir. Başarısızlık hissi genellikle iki farklı şekilde kariyer hayatını olumsuz etkileyebilir. İlk durumda kişilerin gerçek başarı seviyesi kendi potansiyellerinin altındadır, iş başarıları kendi başarısızlık algılarıyla tutarlıdır. Bunun sebebi genellikle kişinin başarısızlık hissiyle işlevsel olmayan biçimlerde baş etmeye çalışmasıdır. Örneğin, kişi başarısız olmaktan korktuğu için kendi potansiyelinin altında işler seçebilir, veya kariyer hedefleri koymaktan kaçınabilir. İkinci durumda ise kişiler başarılı olmalarına rağmen kendilerini başarısız hissederler ve bir türlü tatmin olamazlar. Her iki durumda da gerçek başarı seviyesinden bağımsız olarak iç dünya aynıdır: kişi kendini yetersiz hisseder.

 

Bu interaktif ve bilgilendirici atölye iş hayatında-kariyerinde başarılı olduğunu bir türlü hissedemeyen, iyi olmadıkları veya kendinden şüphe duydukları düşünceleriyle mücadele eden,  diğer insanlara göre başarısız ve yetersiz olduğunu düşünen kişiler için tasarlamıştır.

PayPal ButtonPayPal Button

29 Mayıs 2021 Cumartesi

Saat (TR) 15:00-17:00 

Bu atölyede katılımcılar başarısızlık hissinin nedenlerini ve etkilerini keşfedecekler, başarısızlık hissi ile başa çıkmak ve mücadele etmek için bir beceri seti oluşturmaya çalışacaklardır. Bu amaçla atölyede başarısızlık hissini azaltmak için pratik, etkili ve hemen kullanılabilir stratejiler ve teknikler üzerinde durulacaktır. 
Atölye çalışması için kontenjanımız 16 kişiyle sınırlıdır.

Katılımcılarımıza Arzu Tekir'in Şimdi Senin Zamanın Kitabını Hediye Ediyoruz!

Bu Atölyeden Ne Öğrenebilirim?

Yeni-Kitap-Şimdi-Senin-Zamanın-Hikaye.j
_MG_9296.CR2

Dr. Petek Batum Akgün

Klinik Psikolog Dr. Petek Batum Akgün lisans eğitimini 2003 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini 2005 yılında aynı üniversitenin Gelişim Psikolojisi bölümünden almıştır. Klinik psikolojiye olan ilgisi doğrultusunda Hacettepe Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında ikinci yüksek lisans derecesini 2007 yılında ve ardından aynı üniversitede Klinik Psikoloji Doktora Programı’nı 2012 yılında tamamlamıştır. Koç Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümleri’nde Dr. öğretim görevlisi olarak psikoloji dersleri vermiştir. 2010-2020 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Psikoterapi ve Psikolojik Hizmetler Birimi’nde klinik psikolog olarak çalışmıştır.

 

Lisansüstü eğitimi süresince aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi eğitimlerine ek olarak; Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak tarafından verilen Şema Terapi Temel Düzey Eğitimini tamamlamıştır. Uluslararası onaylı sertifikalı şema terapisti olabilmek için süpervizyon aşamasındadır. Sabancı Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim üyesidir. Bireysel psikoterapi çalışmalarına Korto Psikoloji’de devam etmektedir.

bottom of page